Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها، مریم یاوری: قیمت تخم مرغ در اصفهان به عنوان دومین استان تولید کننده این محصول در کشور روز به روز رو به افزایش است و گویا کسی توان مدیریت بازار افسار گسیخته تخم مرغ در این شهر را ندارد.

فروش هر شانه تخم مرغ تا ۴۸ هزار تومان

بررسی میدانی از بازار تخم‌مرغ در اصفهان نشان می‌دهد که قیمت هر شانه تخم‌مرغ در بازار آزاد در بازار عمده فروشی ۴۰ تا ۴۱ هزار تومان و در خرده فروشی‌ها از ۴۶ تا ۴۸ هزار تومان فروخته می‌شود این در حالی است که قیمت تخم مرغ در ستاد تنظیم بازار هر کیلو ۱۴ هزار تومان درب مرغداری و ۱۶ هزار و ۹۰۰ تومان درب مغازه مصوب شده و با این حساب هر شانه باید حدود ۳۲ هزار تومان به فروش برسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کمبود تخم مرغ در اصفهان نداریم، نیاز استان ۱۷۰ تن تخم مرغ است و این در حالی است که در این استان در حال حاضر ۳۵۰ تن تخم مرغ تولید می‌شود

با این شرایط این روزها شاهد تجمع و صف‌های طولانی خرید تخم مرغ در برخی از فروشگاه‌های زنجیره ای اصفهان آن هم به شرط ارائه کارت ملی هستیم.

تفاوت چشمگیر قیمت تخم مرغ در بازار آزاد و فروشگاه‌های زنجیره ای

در این ارتباط رئیس اتحادیه فروشندگان مواد غذایی اصفهان که معتقد است برای توزیع تخم مرغ در بازار اصفهان دچار کمبود نیستیم، به خبرنگار مهر می‌گوید: عمده مشکل ما تفاوت قیمت بین فروشگاه‌های زنجیره‌ای و خرده فروشی‌ها است.

رسول امین الرعایایی با بیان اینکه در حال حاضر هر بسته ۱۵ تایی تخم مرغ در بازار آزاد ۲۹ هزار و ۸۰۰ تومان به فروش می‌رسد، ادامه می‌دهد: باید برای تأمین این محصول برای توزیع در خرده فروشی‌ها نیز برنامه‌ریزی درستی انجام شود.

توزیع تخم مرغ با قیمت مصوب در ۱۵۰ واحد صنفی اصفهان از این هفته

وی با بیان اینکه طی یک ماه اخیر پیگیری‌های جدی برای ارائه تخم مرغ با قیمت مصوب از سوی مرغداری‌های برای اصناف را داشته‌ایم، ابراز می‌کند: در این ارتباط موفق به دریافت این سهمیه برای ۱۵۰ واحد صنفی در اصفهان شده‌ایم که در این هفته این سهمیه واگذار می‌شود.

معاون بهبود تولیدات دام و طیور جهاد کشاورزی اصفهان نیز در این باره به خبرنگار مهر می‌گوید: کمبود تخم مرغ در اصفهان نداریم، نیاز استان ۱۷۰ تن تخم مرغ است و این در حالی است که در این استان در حال حاضر ۳۵۰ تن تخم مرغ تولید می‌شود.

صادرات از مبادی غیرقانونی دلیل افزایش قیمت تخم مرغ در اصفهان

حسین ایراندوست همچنین به حل مشکل نهاده‌های طیور در استان اصفهان از مهر ماه تاکنون اشاره می‌کند و می‌افزاید: پیش بینی ما در خصوص چرایی افزایش قیمت تخم مرغ در بازار صادرات این محصول به روش‌های غیر قانونی است.

وی در ادامه با بیان اینکه چنانچه بازار تخم مرغ همین شرایط را دنبال کند مجبور به توزیع این محصول در سامانه «رهتاب» خواهیم بود، ادامه می‌دهد: این رفتار را برای مرغ انجام دادیم و موفق به رساندن قیمت این محصول به قیمت مصوب شدیم و برای تخم مرغ نیز احتمال اجرای این طرح وجود دارد.

مرغداران کشش بازار را توجیه افزایش قیمت تخم مرغ می‌دانند

معاون بهبود محصولات دام و طیور جهاد کشاورزی استان اصفهان تاکید می‌کند: البته در برخی از میادین و فروشگاه‌های زنجیره‌ای توزیع تخم مرغ با سامانه «رهتاب» انجام شده است.

وی با بیان اینکه مرغداران بر این باورند که تا جایی که بازار کشش دارد نسبت به فروش این محصول در بازار آزاد اقدام شود، تصریح می‌کند: در این شرایط این گروه مخالف عرضه محصول با قیمت مصوب هستند.

ایراندوست اضافه می‌کند: هر چه در بازار عرضه تخم مرغ با قیمت مصوب انجام شود، صادرات نیز افزایش خواهد یافت.

کمبود ۶ ماه نهاده در بازار دلیل افزایش قیمت تخم مرغ

مدیر زنجیره تولید تخم مرغ در استان اصفهان در این ارتباط به خبرنگار مهر می‌گوید: واقعیت این است که ۶ ماه کمبود نهاده‌ها در بازار منجر به کاهش تولید و ضربه به گله‌های در حال تولید و آسیب اقتصادی به مرغداران شد.

شهاب‌الدین افضل ادامه می‌دهد: این شرایط افت تولید گله‌های در حال تولید را رقم زد و از سوی دیگر به «تولک بری» نیز آسیب زد و از این رو در این وضعیت توجیهی برای مرغداران برای ادامه تولید نبود.

وی با بیان اینکه حذف گله‌ها نیز زودتر از موعد اتفاق افتاد، اضافه می‌کند: برخی از گله‌هایی که از نیمه راه تولید رد شده بودند به دلیل افزایش قیمت افسار گسیخته در بحث نهاده حذف شدند که در این شرایط جوجه ریزی کم شد و گله‌های نو به خط تولید وارد نشدند.

برخی از ظرفیت تخم‌مرغ اصفهان در سال جاری حذف شد

مدیر زنجیره تولید تخم مرغ در استان اصفهان ادامه می‌دهد: در این بازه زمانی برخی از ظرفیت‌های تولید تخم مرغ به صورت دائم و برخی نیز به صورت موقت از چرخه تولید خارج شدند که این امر وضعیت نابسامانی را در فصل پرمصرف تخم مرغ به وجود آورد.

وی که معتقد است طی دو ماه آینده با توجه به تأمین نهاده‌ها از آذر ماه تولید تخم مرغ به میزان مازاد مصرف خواهد رسید، می‌افزاید: در حال حاضر مازاد تولیدی در بازار نداریم و بازار این شرایط را نشان می‌دهد.

افضل با بیان اینکه نمی‌توان در خصوص صادر شدن و یا صادر نشدن تخم مرغ به خارج از کشور صحبت کرد، اضافه می‌کند: اصفهان همواره به عنوان یکی از بزرگترین صادر کنندگان تخم مرغ مطرح بوده و باید توجه داشته باشیم که در حال حاضر پایانه صادراتی اصفهان که بنده مسئولیت آن را دارم از آبان ماه هیچ گونه صادراتی را ندارد.

با افزایش قیمت تخم مرغ در بازار داخلی توجیهی برای صادرات نداریم

وی می‌افزاید: باید توجه داشت که در اصفهان به دلیل بالا رفتن قیمت تخم مرغ در بازار داخلی توجیهی برای صادرات وجود ندارد و از سوی دیگر تولید کنندگان این محصول راه‌های دسترسی زیادی به مبادی خروجی کشور ندارند اما می‌توان این مساله را برای تولید کنندگان تخم مرغ در استان‌های مرزی بررسی کرد.

اصفهان همواره به عنوان یکی از بزرگترین صادر کنندگان تخم مرغ مطرح بوده و باید توجه داشته باشیم که در حال حاضر پایانه صادراتی اصفهان که بنده مسئولیت آن را دارم از آبان ماه هیچ گونه صادراتی را ندارد

مدیر زنجیره تولید تخم مرغ در استان اصفهان با تاکید بر اینکه کمبود نهاده از ابتدای سال ۹۹ کمبود نهاده در بازار وجود داشته و در آذر ماه مرتفع شده است، اظهار می‌کند: چنانچه تعدادی از مرغداری‌ها ادعای کمبود نهاده دارند به دلیل مشکلات سامانه است اما مشکل نهاده‌ها تقریباً حل شده است.

وی با بیان اینکه برآورد ما در زمینه تولید تخم مرغ بین ۳۰۰ تا ۳۲۰ تن است، ادامه می‌دهد: باید توجه داشت که تخم مرغ تولید در اصفهان در استان‌های جنوبی و حتی تهران هم توزیع می‌شود.

بار تخم مرغ از اصفهان خارج می‌شود

افضل اضافه می‌کند: هر کجا که کشش مصرف تخم مرغ در بازار وجود داشته باشد تخم مرغ صادر خواهد شد، بار از اصفهان خارج می‌شود اما این امر نمی‌تواند دلیل بر گرانی این محصول در بازار باشد و ضرر مرغداران در ۶ ماه اول سال به این امر دامن زد.

نهاده‌ ها تأمین شود، قیمت مصوب منطقی است

وی با بیان اینکه در صورت تأمین نهاده‌ها و به ویژه ذرت سویا که ۸۵ درصد از نهاده‌ها را شامل می‌شود، قیمت ۱۴ هزار تومان برای تخم مرغ درب مرغداری منطقی است، ادامه می‌دهد: البته باید توجه داشت که قیمت تخم مرغ در ۶ ماه نخست سال در اصفهان کمتر از قیمت مصوب بازار بود و مرغداران در این ایام به شدت متضرر شدند و هنوز این ضرر جبران نشده است.

مدیر زنجیره تولید تخم مرغ در استان اصفهان با بیان اینکه تلاطم در قیمت تخم مرغ نیازمند ورود جدی اتحادیه مرکزی مرغداران است، می‌افزاید: چنانچه این امر محقق شود در کمترین زمان شاهد تنظیم بازار تخم مرغ در اصفهان خواهیم بود.

بررسی ۴ پرونده احتکار تخم مرغ در تعزیرات حکومتی اصفهان

احتکارهای خانگی محصولاتی که به ناگهانی شاهد رشد قیمت می‌شوند ترفندی بوده که سودجویان در بازار از آن استفاده می‌کنند و قصد دارند با خرید عمده این محصولات و احتکار آن به گونه‌ای تعیین نرخ آن را در بازار تعیین کنند، در استان اصفهان نیز متأسفانه طی چند روز اخیر شاهد چنین تخلفاتی بودیم.

مدیرکل تعزیرات حکومتی استان اصفهان در این زمینه به خبرنگار مهر می‌گوید: افزایش قیمت تخم مرغ در بازار اصفهان خودسرانه بوده است و این استان به دلیل اینکه یکی از مهم‌ترین تولید کنندگان این محصول است می‌تواند تأثیر بسزایی در تعیین قیمت این محصول در بسیاری از شهرهای دیگر داشته باشد.

غلامرضا صالحی با تاکید بر اینکه در این شرایط تمرکز بازرسان سازمان تعزیرات برخورد با هر گونه تخلف در بازار این محصول است، ادامه می‌دهد: در این زمینه در بحث تخم مرغ چهار پرونده در درست بررسی قرار گرفت که یکی از این پرونده‌ها که در خصوص احتکار تخم مرغ بود به پرداخت ۳۷۲ میلیون تومان جریمه نقدی محکوم شد.

وی اضافه می‌کند: سه پرونده دیگر در این زمینه در دست بررسی است.

آنچه در این بازار پرتلاطم کالاهای اساسی بیشتر از هر چیز دیگری آزار دهنده بوده، وضعیت خانواده‌های ناتوانی است که همه امیدشان برای استفاده از غذای پروتئین دار، تخم مرغ بود و این در حالی است که ماهی‌هایی که توسط سودجویان از این آب گل آلود گرفته شده فرصت استفاده از این ماده غذایی را نیز برای خانواده‌های نیازمند از بین برده است.

کد خبر 5117184

منبع: مهر

کلیدواژه: قیمت تخم مرغ صادرات تخم مرغ جهاد کشاورزی اصفهان صنعت مرغداری نهاده های دامی جوجه ریزی قاسم سلیمانی ویروس کرونا شیراز کرمانشاه آیت الله مصباح یزدی بوشهر آمار کرونا مجلس شورای اسلامی اولین سالگرد شهادت حاج قاسم گرگان شهرکرد آلودگی هوا خطبه های نماز جمعه عکس استانها افزایش قیمت تخم مرغ خبرنگار مهر می گوید فروشگاه های زنجیره ای قیمت تخم مرغ در بازار تخم مرغ در اصفهان بازار آزاد قیمت مصوب ادامه می دهد کمبود نهاده حال حاضر هزار تومان تخم مرغ تخم مرغ تن تخم مرغ باید توجه نهاده ها گله ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۱۶۵۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تنظیم بازار و جهش تولید با مشارکت تشکل ها

 

به گزارش  خبرگزاری صداوسیما، برنامه گفتگوی ویژه خبری ،موضوع تنظیم بازار کالا‌های اساسی با مشارکت تشکل‌ها را با حضور میهمانان برنامه آقایان علیرضا پیمان‌پاک؛ قائم مقام وزیر جهاد کشاورزی و حمید کاشانی؛ رئیس اتحادیه سراسری تولیدکنندگان تخم مرغ بررسی کرد.

مقدمه: در خبر‌ها به نقل از قائم مقام وزیر جهاد کشاورزی داشتیم که بازار تخم مرغ با الگوی مشارکت تشکل‌ها به ثبات رسیده به طوری که صادرات این محصول ظرف یک سال، افزایش بیش از ۲ برابری داشته، به گفته آقای پیمان‌پاک، این الگو برای سایر کالا‌های اساسی هم قابل تسری است.

(پخش گزارش)
سؤال: آقای پیمان‌پاک درباره این شیوه تنظیم بازار که در بازار تخم مرغ اتفاق اقتاده، توضیح بفرمایید.

علیرضا پیمان‌پاک: یکی از مسائل مهم و راهبردی در بحث تنظیم بازار، همان طور که سال‌هاست روی آن صحبت می‌شود، این است که ما بتوانیم تعادل به بازار بدهیم با تقویت و رونق تولید. وقتی شما تولیدتان رونق داشته باشد، وقتی عرضه شما از تقاضا فزونی بگیرد و اختلاف داشته باشد، طبیعتاً تنظیم بازار اتفاق می‌افتد. وقتی شما نتوانید تولید را تثبیت کنید، ثبات داشته باشید، استمرار تولید داشته باشید، منافع تولید‌کننده تأمین شود، طبیعتاً با هر گونه تعزیر و قیمت گذاری دستوری و هر گونه نظارت و فشار روی بازار واقعاً نمی‌توانیم به آن ثبات، تعادل و تنظیم بازار دست پیدا کنیم. حوزه تخم مرغ یک حوزه نمونه در این زمینه است، ما طی سه سال گذشته رونق تولید و رشد قابل توجهی در حوزه تولید داشتیم. خود آقای کاشانی می‌توانند به این فرایند و افزایش تولید اشاره کنند. در کنار این افزایش تولید و بحث این که ما بتوانیم نهاده‌ها و هزینه تولید را کاهش دهیم و عرضه را افزایش دهیم، یک اطمینان خاطر هم باید به تولیدکننده دهیم در خصوص بازار. بحث تخم مرغ یک مسأله حساسی است. ما در ۶ ماه اول سال به دلیل افزایش دما و گرما یک کاهش مصرفی را داریم و در ۶ ماهه دوم سال یک افزایش تقاضا. ما چطور بتوانیم این را تنظیم کنیم؟ یک راه این بود که به صورت سنتی در سال‌های گذشته می‌گفتند که وزارت جهاد و پشتیبانی امور دام، مجموعه‌های مختلف باید بیاید خرید تضمینی کند، این خرید تضمینی یعنی شما می‌آیید یک تخم مرغی را خرید می‌کنید، یک ماه و نیم، ۲ ماه دیگر این تخم مرغ صنعتی می‌شود، کاهش قیمت پیدا می‌کند، یک هزینه تنظیم بازاری روی دست دولت می‌گذارد. یک شیوه دیگر این که دولت با حمایت و همراهی بخش خصوصی بیاید برنامه‌ریزی کند برای این که این مازاد عرضه را صادر کند به بازار‌های کشور‌های اطراف که بازار‌های خوبی هستند، تقاضا دارند هم در حوزه عراق، هم در حوزه افغانستان، کشور‌های حاشیه خلیج فارس و برنامه‌ریزی که ما با همراهی تشکل‌ها داریم برای حضور در بازار اتحادیه اوراسیا.


سؤال: الان این اتفاق افتاد؛ یعنی در واقع از یک طرف بازار تنظیم شده، قیمت‌ها زیر قیمت مصوب است، از طرف دیگر صادرات.

پیمان‌پاک: دقیقاً، قیمت‌ها پایین است، آن جا تولیدکننده می‌تواند در ازای صادرات، درآمد ارزی بدست بیاورد، با همراهی که با بانک مرکزی داریم، برنامه‌ریزی داریم برای تسهیل بازگشت ارز، این که با نرخ‌های رقابتی بتوانند ارز خود را عرضه کنند و عمدتاً زیان یا درآمد کمتری که از قِبَل فروش در بازار داخلی به دست می‌آورند، از مسیر صادرات بتواند جبران شود و آن ثبات و استمرار تولید بتواند ادامه پیدا کند. 


سؤال: آقای کاشانی میزان صادرات چقدر بوده و به چه ترتیب است؟ 

حمید کاشانی: ما سال ۱۴۰۰ واردکننده تخم مرغ بودیم، یعنی تا سال ۱۳۹۸ تخم مرغ در کشور ما وارد می‌شد. یعنی با حضور دولت جدید که روی کار و برنامه‌ریزی که صورت گرفت و یک کار بی‌نظیری که آن زمان صورت گرفت، با واگذاری کلیه وظایف تولید، برنامه‌ریزی صادرات، واردات به تشکل ما برنامه‌ریزی صورت گرفت و سال بعد یعنی سال ۴۰۰ که دولت جدید روی کار آمد ما تخم مرغ وارد می‌کردیم و سال ۴۰۱ پنجاه و چهار هزار تن و سال ۱۴۰۲ با استمرار این و اعتقاد مسئولان الان وزارت جهاد کشاورزی و نگاه درست بازرگانی که به تولید داشتند به ۱۳۷ هزار تن رقم صادرات در سال گذشته رسیده است، که این رقم بسیار بی نظیری است، یعنی ما حتی ترکیه که رقیب ما در کشور‌های اطراف در زمینه تولید تخم مرغ است، امسال ما تولید مطلوب‌تری نسبت به آنها داشتیم.


سؤال: الان به چند کشور صادر می‌کنیم؟ 

کاشانی: ما تا گذشته صادرات سنتی به افغانستان و عراق داشتیم، ولی الان خداراشکر به قطر، امارات، عمان، ترکمنستان و حتی در مقاطعی ما به پاکستان که خود یکی از تولیدکنندگان تخم مرغ است، صادر کردیم و با حمایت ویژه‌ای که در بحث کشور‌های اوراسیا انجام می‌گیرد، امیدواریم که تمام اقدامات آن بعد از سفر ریاست جمهوری برای این که ما بتوانیم تخم مرغ به روسیه صادر کنیم که فکر می‌کنم اولین محموله آن هفته آینده ارسال شود و پروسه بسیار بلندی دارد و یکی از کشور‌هایی است که روسیه واقعاً شرایط قرنطینه و ضوابط بهداشتی آن؛ بسیار شرایط سختی است که فکر می‌کنیم برای اولین بار در کل صنعت دام و طیور ما در کل صنعت طیور کشور ما صادرات به روسیه را هفته آینده یا تا ۱۰ روز آینده اولین محموله‌ها آماده و ارسال شود. 

سؤال: آقای کاشانی کلاً تولید ما چه تغییری کرده در این سال‌هایی که فرمودید؟ 

کاشانی: ما سال ۱۳۹۹ نهصد هزار تن تولید تخم مرغ ما بوده که سال ۴۰۲ به یک میلیون و ۳۰۰ هزار تن تولید ما رسیده یعنی ۴۰۰ هزار تن افزایش تولید سالانه، یعنی نسبت به سال ۹۹ داشتیم که این رقم اصلاً رقم...


سؤال: بیش از ۴۰۰ هزار تن. 


کاشانی: بیش از ۴۰۰ هزار تن است که امسال هم باز در صدد این هستیم که افزایش تولید داشته باشیم و باز بتوانیم این تولید را افزایش دهیم. 

سؤال: آقای کاشانی همیشه در خصوص این بحث تأمین نهاده، مرغداران مشکلاتی داشتند، این مشکلات ادامه دارد یا تا حدودی حل شده، به چه ترتیب است؟

کاشانی: در زمینه‌ای که ما در بحث تولید تخم مرغ وزارت جهاد و مسئولین وقت اعتقاد به بحث شعاری که در بحث سال است؛ جهش تولید با مشارکت مردم، نمونه‌اش در وزارت جهاد دارد در بخش تولید تخم مرغ انجام می‌شود، یعنی اگر ما بخواهیم یک مثالی را که حضرت آقا فرمودند بزنیم، در بحث تولید تخم مرغ دارد انجام می‌شود، یعنی کل برنامه‌ریزی صادرات با سیاست‌گذاری درست وزارت جهاد و نگاه درست برنامه‌ریزی تولید و نگاه درست بازرگانی که بخواهد از بازرگانی که در خدمت تولید باشد و حمایت کند از تولید کننده و امنیت خرید را برای تولیدکننده به ارمغان بیاورد شاید در ۶ ماه گذشته ما این روند را در هفت، هشت ماه گذاشته داریم که در بحث تأمین نهاده‌ها، در بحث تنوع تأمین نهاده‌ها و بازیگرانی که دارند در بحث تأمین نهاده برای مرغدار الان فعالیت می‌کنند، بسیار گسترده شده و مرغدار الان در سامانه بازارگاه بخواهد خرید کند با شرایط بسیار ایده‌آل می‌تواند از هر شرکت‌های مختلفی که به بازار ورود کردند و با نگاه انحصارزدایی که وزارت جهاد دنبال می‌کند، می‌بینیم که واقعاً می‌تواند با تنوع در کشور‌هایی که تأمین مواد اولیه برای ایران انجام می‌دهند می‌تواند تأمین کند.

سؤال: آقای پیمان‌پاک الان کار شما در خصوص تنوع دام و طیور چیست؟

پیمان‌پاک: اول توضیحی راجع به بحث صادرات بدهم و بعد بحث تنوع، من باز اشاره می‌کنم یک شیوه قدیمی سنتی غلط این است که ما با تحمیل هزینه به دولت بیاییم یک هزینه‌هایی را به عنوان هزینه تنظیم بازار بدهیم، یک جا این است که با کمک به رونق تولید و کمک به موضوع صادرات بتوانیم بازار‌های بیرونی را بدست آوریم تا این تولید ما استمرار داشته باشد. این مسأله‌ای که آقای کاشانی اشاره کردند؛ فعالیت گسترده‌ای که در هماهنگی وزارت صمت، سفارتخانه ما در روسیه، رایزن بازرگانی ما و وزارت جهاد و تشکل، سه ماه مستمر تلاش بود تا ما توانستیم مجوز‌ها را در روسیه به دست بیاوریم و یک بازار بسیار بزرگ بکر مستمر مطمئنی را که نیاز به محصول ما دارد ازآن خود کنیم و بتوانیم در این بازار نفوذ کنیم. این یک همکاری نزدیک بین دولت و بخش خصوصی بود که اینجا اثرش در سفره مردم است که استمرار تولید، تنظیم و تعادل بازار را دارد.

سؤال: بالأخره این نهاده‌های دامی با ارز ترجیحی ۲۸ هزار و ۵۰۰ وارد می‌شوند و یارانه می‌گیرند، الان بحثی که هست، این صادراتی که ما می‌کنیم این نیست که به کشور‌هایی که صادرات می‌کنیم یارانه می‌دهیم؟

پیمان‌پاک: آن جا یارانه‌ای وجود ندارد، چون شما فروشی که داری، فروش ارزی است، یعنی آن جا اگر کشور امارات، قطر، عمان، عراق و روسیه خرید می‌کند، به ازای نرخ دارد ارز پرداخت می‌کند به ما، که این ارز بر‌می‌گردد و به عبارتی منافع آن متوجه تولیدکننده است، یعنی ما یارانه‌ای که نمی‌دهیم، آن جا که به قیمت ریالی محاسبه نمی‌کنیم. تولید یارانه‌ای بوده، اما این بخشی که حالا عدد کوچکی است برای هزینه تنظیم بازار، برای این که ما بتوانیم آن قیمتی که شما ببینید، شما اگر در فصل گرم صادرات انجام ندهید، کاهش درآمد تولید باشد، زیان به تولیدکننده منعکس شود، این باعث حذف مرغ‌های مولدش می‌شود و در ۶ ماه دوم سال ما بحران تخم مرغ داریم. 

سؤال: یعنی هزینه‌اش از یارانه بیشتر است؟

پیمان‌پاک: دقیقاً، هزینه بسیار بیشتر است، به عبارتی درآمد و آن نفعش به شبکه تولید می‌رود. یعنی این موجب رونق تولید می‌شود، در عین این که ارز هم به کشور بر‌می‌گردد، یعنی معادل ارزی ما؛ این نرخ ریالی است که نمی‌فروشیم. در زمینه نهاده، اتفاقاً یکی از نکات مهم این است که ما یک دید سنتی قبلاً حاکم بوده، این که ما با افزایش قیمت و گران کردن کالا نتوانیم تولیدکننده را منتفع کنیم، اما طی یک سال گذشته استراتژی وزارت جهاد این بوده که هزینه تمام شده تولید را کاهش دهد. هزینه تمام شده تولید ازجمله یکی از مهمترین حوزه‌ها در حوزه طیور؛ بحث نهاده‌هاست. این که ما نهاده‌ها را بتوانیم به سرعت و سهولت با قیمت مناسب و به صورت رقابتی در اختیار مرغدار و دامدار قرار دهیم، فعالیتی بود که برنامه ریزی و امروز محقق شده است. امروز شما می‌بینید که نهاده‌ها به صورت مدت‌دار؛ ذرت، کنجاله و جو عموماً و خصوصاً ذرت به صورت مدت‌دار، بعضاً سه ماهه، چهار ماهه و ۶ ماهه در اختیار مرغدار قرار می‌گیرد با یک نرخ بعضاً ۲۰ تا ۳۰ درصد زیر نرخ مصوب. همین باعث رونق تولید و اطمینان خاطر می‌شود.

سؤال: همین نرخی که در بازار است برای مرغداران می‌صرفد؟

پیمان‌پاک: الان نرخی که وجود دارد بین هشت هزار تومان بوده که تقریباً در این یک هفته اخیر زیر هشت هزار تومان هم آمده؛ یعنی روی ۷۵۰۰ تومان و ۱۷۰۰ تومان است. نهاده را عرض می‌کنم.

سؤال: نرخ تخم مرغ؟ با توجه به این توضیحاتی که فرمودید پایین آمدن نرخ نهاده، قیمت تخم مرغ برای تولید‌کننده می‌صرفد؟

پیمان‌پاک: آقای کاشانی باید اشاره کنند.

سؤال: آقای کاشانی از شما بپرسیم.

کاشانی: در رابطه با تخم مرغ، آخرین قیمت تخم مرغ ما برمی‌گردد به ۱۵ ماه گذشته، ما با توجه به مسئولیت تنظیم بازاری که داشتیم و تعهدی که به دو وزیر قبلی داده بودیم که اگر افزایش یک قیمتی را به ما اعلام کردند؛ ۴۷ هزار و ۳۰۰ تومان و گفته بودند اگر هفت درصد افزایش قیمت در مواد اولیه شما داشته باشد، ما قیمت را اصلاح می‌کنیم، ولی با توجه به نگرانی‌هایی که برای مصرف‌کننده و کشور داشتیم، نهایت همکاری را ما سال گذشته جهت تنظیم بازار با دولت و به دستور بازرگانی وزارت جهاد انجام دادیم. بسیار حرف درستی آقای پیمان‌پاک می‌گویند، ما کاهش قیمت نهاده را داریم؛ در بحث ذرت حداقل ۲۵۰۰ تومان تا سه هزار تومان..
ذرت کاهش قیمت دارد، سویا روی همان قیمت مصوب دارد انجام می‌شود، ولی قیمت تخم مرغ را من فقط خدمتتان بگویم از زمانی که قیمت ما اصلاح شده مثلاً مکمل دارو تقریباً نسبت به آن زمان سه برابر شده کرایه سه مرحله افزایش داشته حقوق و دستمزد دو مرحله افزایش داشته، افزایش سویا در سامانه بازارگاه سه مرحله بوده، افزایش هزینه‌های نگهداری و استهلاک همان بوده ما خدای ناکرده گران سازی نیست که بخواهیم بگوییم که محصولمان را می‌خواهیم گران یعنی بفروشیم نه ما یک قیمت تمام شده کف است به هیچ عنوان ما راضی به این نیستیم که بخواهیم خدای ناکرده محصولی را که داریم تولید می‌کنیم و می‌دانیم کالایی است که مردم باید استفاده بکنند و تمام شرایط کشور را هم درک می‌کنیم ما یک قیمت تمام شده کف قیمت را باید برای ما معین بکنند و تمام کالا‌ها هم شامل همین بوده ولی در تخم مرغ با توجه به مسئولیتی که ما داشتیم و افزایش تولیدی که ما داشتیم و صبر و لطفی که تولید کنندگان ما داشتند و دستوری که وزارت محترم جهاد کشاورزی داده بوده تا امروز ما این را یعنی با هر شرایطی بوده مهیا کرده‌ایم. 

سوال: یک سوال دیگر هم من بپرسم اینکه هدف گذاریتان برای تولید و صادرات امسال چقدر است؟ کاشانی: ببینید آقای آذری بقا تولید تخم مرغی کار‌های استراتژیک است، باید صادراتش و تنظیم بازار داخلش مکمل همدیگر باشند.    سوال:هدف گذاریتان چقدر است؟    کاشانی: هدف گذاری ما امسال ۱۵۰ هزار تن تا ۱۶۰ هزار تن از تولیدمون حداقل یک میلیون ۳۸۰ هزار تن تا ۴۰۰ هزار تن است ولی یکی از مؤلفه‌های مهمی که تنظیم بازار.    سوال:در صادرات چقدر؟    کاشانی: ۱۵۰ هزار تن تا ۱۶۰ هزار تن، ولی یکی از مولفه‌های مهم تنظیم بازار و استمرار تولید و پایداری تولید ما ۶۰ درصد از واحد‌های تولیدی ما در داخل کشور واحد‌های خرده مالکیتی هستند. ما نمی‌توانیم با توجه به اینکه واحد‌هایی را داریم در کشور که واقعاً هزینه تمام شده آنها کمتر است و قیمت را پایین نگه داشته‌اند باعث حذف آنها خواهد شد در گزارش خود شما قیمت ۴۲۵۰۰ تومان را دارد انجام می‌دهد ۱۵ هزار تومان زیر قیمت مصوب دو سال پیش ولی با دستور وزارت جهاد کشاورزی و با هماهنگی که انجام شده ما اقدام به خرید تخم مرغ برای صادرات در همین هفته انجام داده بودیم و صد در صد تولید کنندگان این را بدانند که تا پایان هفته ما قطعاً قیمت تخم مرغ را به یک قیمت متعادلی می‌رسانیم که از این زیانی که واقعاً کمرشکن است روزانه یعنی در ۴۵ روز گذشته از قیمت مصوب سال گذشته حدود ۴۵۰۰ میلیارد زیانی بوده که از صنعت ما متحمل شده ولی با دستوری که و با همکاری که با وزارت جهاد داریم امیدواریم تا آخر هفته خود اتحادیه و تنظیم بازار ورود می‌کند و قیمت را تقریباً متعادل می‌کند که تولید کنندگان هم این اطمینان خاطر را داشته باشند که از این شرایطی که بسیار سخت است خلاص شوند.    سوال: در این مورد هم توضیح می‌دهید آقای پیمان پاک؟    پیمان پاک:من عرض کردم ما دو مسیر داریم یکی بحث کاهش هزینه تولید که این اتفاق دارد می‌افتد در حوزه نهاده‌ها که بیش از ۷۰ درصد قیمت تمام شده مرغ و تخم مرغ در حوزه نهاده‌ها هست ما سه اتفاق افتاده یکی انحصار زدایی و افزایش تعداد بازیگران و ایجاد رقابت که عرض کردم خودش را نشان می‌دهد هم در حوزه خرید اعتباری و هم در حوزه کاهش قیمت و یکی تنوع مبادی بالاخره ببینید ما سال‌های سال از یک حوزه جغرافیایی مثل آمریکای لاتین تامین نهاده می‌کردیم امروز که ما خدمت شما هستیم از ۵ تا ۶ نقطه دارد این تامین صورت می‌گیرد.    سوال: یعنی شما فکر می‌کنید الان این قیمتی که در بازار است متعادل است و نیازی به؟    پیمان پاک: در حوزه نهاده‌ها قیمت خوبی است که قابل کاهش است این کمک می‌کند به تولید در حوزه تخم مرغ آن قیمت مصوب که ما داریم ما با کمک و هماهنگی که با خود به عبارتی اتحادیه‌ها داریم تلاش می‌کنیم آن قیمت به قیمت آن قیمت مصوب نزدیک شود همانطور که شما اشاره کردید.    سوال: یعنی نرخ مصوب تغییر نکند؟    پیمان پاک: قیمت مصوبمان پنجاه و هفت تومان حالا یک بخشی را عرض کردم یک بخشی از محل صادرات و سودی که از محل صادرات حاصل می‌شود جبران می‌شود یک بخشی حالا باید با همان خرید تضمینی و همراهی که ما داریم با مجموعه تشکل‌ها این اتفاق بیفتد.    سوال: و کاهش قیمت نهاده‌ها؟    پیمان پاک: بله و کاهش قیمت نهاده‌ها که انشاالله ما در زمینه کنجله سویا هم به زودی با همان اتفاقاتی که رقم خورده و برنامه‌ریزی که وزارت جهاد دارد هم شاهد کاهش قیمت کنجاله هستیم و هم همان بحث به عبارتی مدت‌دار عرضه کردن و آن تنوع و رقابت در حوزه کنجاله سویا.    سوال: در خصوص مرغ هم همین الگو باید پیاده شود درست است؟    پیمان پاک: در خصوص مرغ هم همین است وقتی که ما نهاده را در اختیار مرغدار قرار می‌دهیم وقتی خیال مرغ‌دار راحت است که ما امروز که خدمت شما هستیم تا شش ماه آینده نهاده داریم افزایش تولید صورت می‌گیرد این افزایش تولید حالا در دو قالب است ببینید ما در حوزه تخم مرغ تقریباً زنجیره‌هایمان زنجیره‌های بالغی هستند با کمک زنجیره‌های تامین داریم کنترل می‌کنیم در زمینه مرغ سهم زنجیره‌های ما پایین است که من بار‌ها در این برنامه عرض کردم ما داریم تلاش می‌کنیم که سهم زنجیره‌ها را افزایش بدهیم.    سوال: یک گزارش ببینیم در این خصوص باز برمی‌گردیم در این باره بیشتر صحبت می‌کنیم.  پخش گزارش    سوال: از برنامه ۲۰ هزار تنی برای صادرات صحبت کردید؟    پیمان پاک: دقیقاً ما الان دو اقدام را در زمینه مرغ انجام داده‌ایم یک اقدام بزرگ اینکه بخش عمده‌ای از ذخایرمان را داریم از طریق داخل تامین می‌کنیم یعنی ما دیگر واردات نداریم کار بزرگی که در دولت انجام شد ارز مرغ رفت روی ارز تالار دوم یعنی ما امسال به واردات مرغ منجمد و مرغ منجمد ارز ترجیحی نمی‌دهیم، پس ما برنامه داریم ذخایر استراتژیکمان از مرغ داخلی تامین کنیم، نکته دیگر اینکه ما اگر مازاد ذخایر داشتیم که الان تا ۶۰ هزار تن ما ذخیره سازی داریم این را انشاالله به ۸۰ هزار تن می‌خواهیم برسانیم اگر مازاد داشته باشیم برنامه صادرات را به موازات خرید داخل تغییر می‌دهیم ما الان تقریباً حدود دو سه هزار تن برنامه‌ریزی کرده‌ایم امروز همانطور که عرض کردم خدمتتان آقای وزیر مجوز ۱۷ هزار تن اضافه صادرات را راه دادند با کمک خود تشکل‌ها یعنی هم اتحادیه مرغ و گوشتی زنجیره‌ها اینکه ما صادرات را بتوانیم در کشور‌های اطراف انجام بدهیم بازار صادراتی ایجاد کنیم.    سوال: مثل همین اتفاقی که در تخم مرغ افتاده؟    پیمان پاک: بله ما برنامه‌ای را داریم انشاالله که بتوانیم تولید مرغ را افزایش بدهیم و این ۱۵۰ میلیون جوجه ریزی را به طور مستمر ادامه بدهیم که هیچ وقت آن اتفاقات به هم ریختن بازار اتفاق نیفتد و این ۷ تا ۸ ماه تعادل و تنظیم بازاری که شما در بازار شاهدش هستید ادامه بدهیم و این استمرار داشته باشد. سوال: یک گزارش کوتاهی هم داریم در خصوص بازار گوشت گرم این گزارش را هم ببینیم و باز می‌گردیم خدمتتان.  پخش گزارش    سوال: در همین رابطه ارتباط ما برقرار است با آقای افشین دادرس مدیرعامل اتحادیه مرکزی دام سبک کشور سلام عرض می‌کنم خدمت شما شرایط به چه ترتیب است آقای دادرس یعنی بهبود پیدا کرده بحث عرضه گوشت گرم؟    دادرس: عرض کنم خدمتتان نسبت به ابتدای سال و روز‌های پایانی سال ۱۴۰۲ قیمت دام زنده کاهش پیدا کرده    سوال:چقدر بوده و چقدر شده؟    دادرس: از حدود ۳۰۰ تومان به حول و حوش ۲۶۰ تومان ۲۵۰ تومان در میادین دام البته عرض می‌کنم بر اساس رصدی که ما داریم هر روز از میادین دام متوسط قیمت را خدمتتان عرض کردم خوب الحمدالله بارش‌های خوبی را هم داشتیم شرایط مراتع خوب است بر اساس گزارشات سازمان هواشناسی میزان بارندگی که امسال داشتیم از سال گذشته خوب خیلی بهتر بوده و این نوید شرایط خوبی را در مراتع به تولید کنندگان می‌دهد که انشاالله امیدواریم با برنامه‌هایی هم که وزارت جهاد مخصوصاً در حوزه بازرگانی در حمایت از تولید پیاده می‌کنند انشاالله دورنمای خوبی برای تولید کننده ایجاد شود که دلگرم شود به تولید و بتواند تولید را در بازار مصرف عرضه کند.    سوال: ممنون از شما با شما خداحافظی می‌کنم. آقای پیمان پاک گفتید که در همین بهار این قیمت‌هایی که به عنوان قیمت ثبات ازش نام بردیم محقق می‌شود؟    پیمان پاک: بله بنده عرض کردم حالا با برنامه‌ریزی خوبی که سال گذشته شد ببینید سال گذشته در حوزه گوشت قرمز یک مقداری ما دچار مشکل بودیم، اما ما سعی کردیم دو تا اتفاق بیفتد یکی نهاده به اون اندازه مفید تامین شود جو را واقعاً با حجم سنگین دوستان ما عرضه کردند امسال هم ما برنامه‌ریزی داریم بیش از ۳ میلیون تن جو در کنار جو داخلی وارد کنیم و عرضه کنیم.    سوال: این در واقع ۴۹۰ تا ۵۰۰ هزار تومان که گفتید برای شقه گوسفندی همین بهار محقق می‌شود؟ پیمان پاک: این را حالا نتیجه‌اش را می‌بینید که واقعاً گوشت قیمت کاهشی داشتیم و این اتفاق می‌افتد زایش‌های خوبی را که اشاره کردیم سال گذشته بوده، اما یک نکته مهمی را من در پایان بحث می‌خواهم اشاره کنم ببینید تمام این نکاتی که شما فرمودید و اشاره کردند دوستان الان به نفع تولید کننده است سال‌های سال وارد کننده ما خر تولید کننده را گرفته بود اقعاً داشت برای تولید کننده شرایط تعیین می‌کرد می‌آمد وارد کننده ارز را می‌گرفت پول را می‌گرفت ۳ تا ۴ ماه بعد حالا نکته‌ام این است امروز جیغ وارد کننده درآمده وارد کننده تلاش می‌کند که دوباره شرایط را به همان شرایط نابسامان قبل برگرداند و ما انشاالله با کمک شما و سایر دوستان و عزمی که دولت سیزدهم دارد ما در حمایت از تولید کننده انشاالله همین مسیر بازرگانی را ادامه خواهیم داد.  سوال:در خصوص حبوبات و شکر هم یک دقیقه ما فرصت داریم من این سوال را از خدمتتون بپرسم این بحث ارزش افزوده یک درصدی که گفتند شد ۱۰ درصد الان دوباره گفته می‌شود که بازگشته به این یک درصد و اعمال نمی‌شود و مشکلاتی وجود دارد قیمتش در واقع دچار نوساناتی شده در بازار برای این چه فکری شده؟    پیمان پاک: ببینید برنامه‌ریزی که ما داریم در کنار حمایت از تولید داخل این است که ما حجم قابل توجهی از هم حبوبات و هم شکر را وارد کرده‌ایم الان تقریباً ۳ تا ۴ کشتی شکر پهلوگیری کرده‌اند کمبودی وجود ندارد مسئله ارزش افزوده بود که دوستان ما در سازمان برنامه بخشی را اصلاح کردند انشاالله بخش دیگرش را هم ما تلاش داریم در دولت مصوب کنیم که اصلاح شود.    سوال:که همان یک درصد بشود؟    پیمان پاک: ببینید ما داریم تلاش می‌کنیم حالا بحث ارزش افزوده واردات یک درصد شده بحث تولید داخل را هم داریم برنامه‌ریزی می‌کنیم در زمینه حبوبات ما یک افزایش ۷۰ درصدی قیمت جهانی داشتیم که از ۱۱۰۰ دلار رفته هر تنی ۱۷۰۰ دلار میانگین این هم الحمدالله هم با عرضه زیاد و هم تولید داخل و هم دورنمایی که دارد بازار جهانی هم رو به کاهش هست انشاالله قیمت حبوبات هم اصلاح می‌شود و ما یک دورنمای خوبی را انشاالله به به زودی در زمین حبوبات خواهیم داشت.    سوال: تا کی؟    پیمان پاک: حالا فصل برداشت انشالله از خرداد ماه شروع می‌شود در حوزه جهانی ما کاهش داریم در کنار آن تامین ارز خوبی که بانک مرکزی کرده ما با عرضه فراوان و وفور کالا انشالله این قیمت در حبوبات هم تثبیت می‌کنیم.    سوال: ارزش افزوده کی حل می‌شود؟    پیمان پاک: ارزش افزوده که یک درصد شده در زمینه حبوبات ولی در زمینه شکر همچنان به عبارتی شکر داخلی ۱۰ درصد است ولی وارداتی یک درصد شده.   

دیگر خبرها

  • پیش بینی بورس چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • پیش بینی بورس چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳/ نوشداروی دلسردی سهامداران چیست؟
  • قیمت نفت صعودی شد
  • صعودی شدن روند ولادت در استان بوشهر پس از ۷ سال
  • پشت پرده خرید زمین در شهرک‌های صنعتی؛ به نیت احتکار زمین می‌خرند!
  • شاخص کل بورس به روند صعودی باز خواهد گشت؟ + فیلم
  • تنظیم بازار و جهش تولید با مشارکت تشکل ها
  • روند روبه‌رشد تولیدات حوزه کشاورزی لرستان
  • روند رو به رشد تولیدات کشاورزی لرستان
  • روند ولادت در استان بوشهر صعودی شد