Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزارت جهاد کشاورزی در حالی نزدیک به تحویل مسئولیت به دولت بعدی است که وضعیت ذخایر نهاده های دامی وخیم است و میزان واردات نهاده دای دامی در سال جاری نیز ۵۳ درصد کاهش داشته است. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم نهاده های دامی نظیر دانه های روغنی و کنجاله سویا، جو و ذرت که از آنها برای خوراک دام و طیور استفاده می شود در سال جاری و در آستانه تحویل دولت دوازدهم به دولت بعدی نه تنها نسبت به وضعیت بحرانی سال قبل، بهبود پیدا نکرده است بلکه آمار منتشر شده نشان می دهد که وضعیت نگران کننده ای در سال جاری دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با نگاهی به وزن ترخیص این محصول در فاصله زمانی اول فرودین سال 1400 تا 23 اردیبهشت ماه سال جاری،مشخص می شود که میزان واردات  دانه های روغنی و کنجاله سویا، جو و ذرت در مجموع 53 درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل کاهش یافته است.

 بررسی تفکیکی این محصولات نیز نشان می دهد  که میزان واردات  جو 32 درصد، ذرت 68 درصد ، کنجاله سویا 64 درصد و دانه های روغنی 51 درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل کاهش داشته، درحالی است که در سال قبل نیز میزان واردات این محصولات در شکل  مناسبی نبود و میزان واردات جو در سال 99 در مقایسه با مدت مشابه سال قبلی 55 درصد کاهش داشته است.

کندی وزارت جهاد کشاورزی برای ترخیص نهاده های دامی

شواهد نشان می دهد  وزارت جهاد کشاورزی که تازه مسئولیت ثبت سفارش نهاده های دامی را بر عهده گرفته است به درستی به مسئولیت خود عمل نکرده و روند واردات نهاده های دامی را با کندی مواجه کرده است؛ میزان واردات نهاده های حتی در مقایسه با سال قبل که مشکلات ارزی بیشتری بود با سرعت  و حجم کمتری در جریان است.

بر اساس جدول زیر واردات روغن که کماکان در وزارت صمت باقی مانده در سال جاری در مقایسه با مدت مشابه سال قبل بیش از 200 درصد افزایش یافته است اما وزارت جهاد کشاورزی نتواسته رایزنی های لازم را با بانک مرکزی برای تخیص ارز و ترخیص نهاده های دامی انجام دهد.

 

 

آوار مشکلات بر سر دولت بعدی و تحویل زمین سوخته 

 ذخایر نهاده های دامی به عنوان یک کالای اساسی و تاثیر گذار در امنیت غذایی در حالی به این وضعیت اسفناک رسیده است که  حدود 2  تا 3 ماه از عمر دولت مستقر بیشتر باقی نیست و در واقع این مشکلات عملا بر سر دولت بعدی آوار می شود و به اصلاح فعالین بخش کشاورزی برای دولت بعدی زمین سوخته ای بیش باقی نمی‌ماند.

 

 ایجاد مشکل برای تولید گوشت مرغ و شیر 

وضعیت تامین نهاده های دامی تاثیر مستقیم در تامین کالاهای اساسی دیگری نظیر شیر، گوشت قرمز و مرغ و تخم مرغ دارد و می تواند به راحتی وضعیت تولید این محصولات را به بحران بکشد.

در ماه های گذشته نیز شاهد بحران شدیدی در تولید گوشت مرغ و تخم مرغ بودیم و مردم برای خرید مر غ صفوف طولانی را در روزهای اوج کرونا متحل شدند و قیمت تخم مرغ نیز در مقطعی در بازار به شانه ای 50 تا 60 هزار تومان رسید.

تولید گوشت قرمز و شیر نیز با این مشکلات مواجه است به طوری که هر از چند گاهش شنیده می شود که تشکل های دامداران اعلام می‌کنند که اعضای آنها به دلیل مشکلات کمبود نهاده، به فروش  و کشتار دام های مولد و شیری روی آورده اند که این امر می تواند آینده بدی را برای این صنایع در آینده نزدیک رقم بزند.

    زنگ خطر استفاده از گندم خوراکی در جیره دام و طیور و تامین نان مردم    

مشکلات تامین نهاده های دامی می‌تواند برای تامین نان مصرفی مردم نیز مشکل ایجاد و کمبود آرد ایجاد کند؛ درحالی که قیمت هرکیلوگرم گندم در سال جاری 5 هزار تومان تایین شده که قیمت جو در بازار آزاد به 6 هزار و 500 تومان نیز رسیده است.تداوم کمبود نهاده‌ها  به معنی استفاده مرغداران و دامداران از گندم خوراکی برای دام و طیور است و منجر به تزلزل در تامین محصول حساس آرد و نان می شود.

در این شرایط لازم است دستگاه های بالا دستی و نظار بر وزارت جهاد کشاورزی مانند مجلس شورای اسلامی به سرعت وارد عمل شوند و جلوی، احمال دولت را در این زمینه بگیرند تا در ماه های آینده با بحران‌های جدی تر برای تامین امنیت غذایی مردم مواجه نباشیم.

انجمن کارخانجات خوراک دام مدعی امضاهای طلایی در توزیع نهاده‌های دام و طیور شدپیشنهادهای 4 گانه دامپروران برای مدیریت بازار گوشت قرمز کشور/ تحویل گوشت در ازای تامین علوفه

گزارش از ابراهیم نژادرفیعی

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: کالاهای اساسی وزارت جهاد کشاورزی کالاهای اساسی وزارت جهاد کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی نهاده های دامی نهاده های دام میزان واردات سال جاری دام و طیور دولت بعدی مدت مشابه سال قبل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۴۵۲۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزیر صنعت: برای تولید اتوبوس نیازمند خارجی‌ها نیستیم

عباس علی آبادی اظهار کرد: گاهی به بهانه تامین مالی و گاهی به بهانه زمان اینکه خودرو فوری مورد نیاز است واردات انجام می‌شود.

به گزارش صدای ایران از ایسنا،وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه در حال حاضر یکی از بهانه‌ها این است که تامین کنندگان خارجی مایل به تامین مالی هستند، تصریح کرد: باید این بهانه را از بین ببریم و روش‌هایی را برای تامین مالی و مشارکت دادن مردم در این امر پیدا کنیم تا به این بهانه‌ها به سمت خارجی‌ها نرویم. یکی دیگر از عوامل واردات نیاز‌های فوری است، اما اگر از قبل این نیاز‌ها اعلام شود، تولیدکنندگان توان تامین آن را دارند.


دیگر خبرها

  • ۶.۲ میلیارد دلار ارز برای واردات تامین شد
  • کشاورزی در خطر اپیدمی! مجلس به دنبال حل مشکل واردات نهاده‌های کشاورزی
  • استقبال دانشگاه آزاد از ایده‌های نو در حوزه کشاورزی، دامی و شیلات
  • جهش تولید در حوزه کشاورزی لرستان
  • ۵٫۶ میلیارد دلار ارز برای واردات تامین شد
  • ۵.۶ میلیارد دلار ارز برای واردات تامین شد
  • صادرات ۷۴ تُن محصولات کشاورزی از استان قزوین
  • صادرات ۷۴ تن محصولات زراعی، دامی و آبزیان در استان قزوین
  • توزیع بیش از ۴۳ هزار تن انواع کود در استان قزوین
  • وزیر صنعت: برای تولید اتوبوس نیازمند خارجی‌ها نیستیم